Bij Maison l'Aventure
is er steeds wat te doen!

Lekker aan het zwembad luieren, een spelletje petanque spelen en/of paardrijden. Je kan ook een mooie wandel- of fietstocht maken naar de leuke dorpjes met marktjes, broccantes en dorpsfeestjes.

U kan in de prachtige Indre streek terecht voor verschillende activiteiten:
- Is het nu om te wandelen (veel dorpen hebben wandelroutes uitgezet van 5 tot 40 km)
- fietsen, paardrijden, golfen, vissen, shoppen, stranden en watersport op verschillende meren, dieren en natuurparken of een culturele uitstap!

Hier vindt u het allemaal!

Enkele leuke ideeën:

Golfen: voor elk niveau is deze mooie streek het paradijs. Met maar liefst 3 golfcourses binnen 40 km en een vierde, iets ten zuiden van Bourges.

- Les Sarrays (15km)
- Les Dryades (35km - bekijk ook hun website)
- Du Val de l'Indre (40km)

Voor extra informatie kan u terecht op volgende websites: www.golf-bourges.com / www.leadingcourses.com of kijk bij Frankrijk Centre voor meer info.

Paardrijden: u kan gerust uw eigen paard meebrengen op uw vakantie. Wij hebben een zeer mooie buitenpiste, stallen en veel weidegang. Ook liggen we in het midden van de natuur, dus ideaal voor prachtige buitenritten.

Vissen: er zijn diverse riviertjes en meren waar de visser in u zijn hart kan ophalen. Een visvergunning of “carte de pêche” is wel vereist.  Deze vergunning geldt voor 1 dag of voor een heel jaar! U koopt deze vergunning bij de "bar tabac" in het zeer nabije dorpje Saint Août. In het dorp zelf is ook een visvijver gelegen. Voor meer info over de visroutes in de omgeving kijk je best op www.peche-indre.com

Culturele uitstapjes: Er zijn natuurlijk ook de prachtige Loire-kastelen omgeven door reusachtige wijngaarden! Ook dichterbij zijn er vele Chateau's die zeker het bezichtigen waard zijn.

bv: Château de Meillant, de Kathedraal St Etienne in Bourges, het Paleis van Jaques Coeurs, de middeleeuwse tuinen van Orsan en het museum St Roch in Issoudun. Het huis van George Sand en de prachtige abdij van Noirlac zijn erg dichtbij en zeker ook een bezoekje waard.

Dit zijn slechts enkele van de vele mooie bezienswaardigheden. Kijk ook extra info op
"goedbegin.nl centrumvanfrankrijk"

Wat meer… Verschillende leuke parken zoals het "parc naturel de la Brenne". Bekend om zijn variatie aan wilde orchideen en de verschillende soorten vogels.

De dierenparken “La haute touche" of "Vallee de singes" zijn echt de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin.

Verschillende muziekfestivals, dorpsfeesten, markten, brocantes enz.

Vele stadjes met shopping mogenlijkheden: Châteauroux, Issoudun, La Chatre enz.

Er is dus erg veel te beleven hier bij ons in de buurt.

Hopelijk tot gauw!
Danny en Sharon