In en rond Maison l’Aventure
is er steeds wat te doen!

Op en rond ons domein

Lekker aan het zwembad luieren, een spelletje petanque spelen…

Je kan ook een mooie wandel- of fietstocht maken naar de leuke dorpjes met marktjes, brocantes en dorpsfeestjes.
Ook geocaching is heel aanwezig in onze omgeving.

In de Indre-streek

”    U kan in de prachtige Indre-streek terecht voor verschillende activiteiten:

  • Is het nu om te wandelen (veel dorpen hebben wandelroutes uitgezet van 5 tot 40 km)
  • Fietsen, paardrijden, golfen, vissen, shoppen, stranden en watersport op verschillende meren, dieren en natuurparken of een culturele uitstap!

Hier vindt u het allemaal!

Enkele leuke ideeën:

  • Golfen: voor elk niveau is deze mooie streek het paradijs. Met maar liefst 3 golfcourses binnen 40 km en een vierde, iets ten zuiden van Bourges.

– Les Sarrays (15km)
– Les Dryades (35km – bekijk ook hun website)
– Du Val de l’Indre (40km)

Voor extra informatie kan u terecht op volgende websites: www.golf-bourges.com / www.leadingcourses.com of kijk bij Frankrijk Centre voor meer info.

  • Paardrijden: u kan gerust uw eigen paard meebrengen op uw vakantie. Wij hebben een zeer mooie buitenpiste, stallen en veel weidegang. Ook liggen we in het midden van de natuur, dus ideaal voor prachtige buitenritten.
  • Vissen: er zijn diverse riviertjes en meren waar de visser in u zijn hart kan ophalen. Een visvergunning of “carte de pêche” is wel vereist. Deze vergunning geldt voor 1 dag of voor een heel jaar! U koopt deze vergunning bij de “bar tabac” in het zeer nabije dorpje Saint Août. In het dorp zelf is ook een visvijver gelegen. Voor meer info over de visroutes in de omgeving kijk je best op www.peche-indre.com
  • Culturele uitstapjes: Er zijn natuurlijk ook de prachtige Loire-kastelen omgeven door reusachtige wijngaarden! Ook dichterbij zijn er vele Château’s die zeker het bezichtigen waard zijn.

bv: Château de Meillant, de Kathedraal St. Etienne in Bourges, het Paleis van Jacques Coeurs, de middeleeuwse tuinen van Orsan en het museum St. Roch in Issoudun. Het huis van George Sand en de prachtige abdij van Noirlac zijn erg dichtbij en zeker ook een bezoekje waard.

Dit zijn slechts enkele van de vele mooie bezienswaardigheden. Kijk ook voor extra info op:
goedbegin.nl centrumvanfrankrijk

Voor families
… Verschillende leuke parken zoals het “Parc naturel de la Brenne“. Bekend om zijn variatie aan wilde orchideeën en de verschillende soorten vogels.

De dierenparken “La haute touche” of “Zoo Beauval” zijn echt de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin.

Vele stadjes met shoppingmogelijkheden: Châteauroux, Issoudun, La Chatre, Bourges enz.

In Châteauroux (20km) vindt u, naast cultuur- en shoppingmogelijkheden, ook Belle-îsle, een prachtig meer met strand, ecopark, speeltuigen, een minigolf en een leuke taverne. Op enkele meter van het meer ligt ook ‘L’îlot z’enfants‘, een leuk kinderpark met springkastelen, bootjes enz..

In Issoudun (20km) kan u met het hele gezin gaan kayaken of kanovaren op de Théols rivier .

Verder kan u ook hier wandelen, musea bezoeken, elektrische fietsen huren of een tandem .

In de Cher streek vindt u ook vele leuke uitstappen voor het hele gezin, een voorbeeld is het avonturenpark en meer in Sidialles (40 km). Daar in de “Base nature aventure Sidiailles” kan u luieren op het strand, zwemmen, spelen op het waterspringkasteel , een parcour in de bomen afleggen, kanos, pedalos, bootjes en paddle boards huren en genieten van een lekker drankje en snack. Kortom: hier ben je verzekerd van een hele dag plezier .

Verschillende muziekfestivals, dorpsfeesten, markten, brocantes enz.

Iedere dinsdagmorgen vindt u in St-Août een fijne markt met lokale boeren met artisanale producten, waar ook nog dieren worden verkocht. Hier kan je nog van het authentieke plattelandssfeertje genieten, onder het genot van een wijntje of iets fris.

In La Châtre en Châteauroux, beide op 20km van ons gelegen, is er elke zaterdagvoormiddag markt .

Er is dus erg veel te beleven hier bij ons in de buurt.

Hopelijk tot gauw!
Familie Van Vlierden-Vanneste

 

Adres

Maison l'Aventure

Les Petites Douces
36120 Pruniers (Indre)

Volg ons

Contactgegevens

Familie Van Vlierden-Vanneste

Paul: 0032(0)475285068
Of op ons Frans nummer : 0033(0)97535 72 71

info@maisonlaventure.be

"Vandaag op verkenning geweest in de streek! tussen de uitgestrekte velden met graan en gele koolzaadvelden, dat was toch erg speciaal.  Wij nodigen jullie dan ook uit om samen met ons te genieten!"